Historie

Amager er den ø i Danmark, hvor befolkningstætheden er allerstørst. Amager ligger i Øresund og er en ø på godt 100 kilometer. Samtidig bor der omkring 175.000 indbyggere, hvilket er derfor befolkningstætheden, er så enorm som må siges at være.

Der er ikke andre i steder i Danmark, hvor de bor så tæt, som på Amager. Folk der bor på Amager, bliver ofte betegnet eller kaldt en amager eller amagerkaner, da de føler sig som deres eget lille folk på øen. Mange vil betegne en fra Amager, som en med store tatoveringer og er solbrun. Der findes dog alle salgs typer på Amager, så denne betegnelse er blot en skrøne.

Amager Strandpark, er en af de strande folk fra hele København tager til. Det er en af de få sandstrande man finder i København, og derfor er der altid rigtig mange om sommeren på en varm sommerdag. Det er ikke den største sandstrand, men der er plads til en hel del og derfor er den som sagt eftertragtet blandt københavnerne.

Et andet sted på Amager ligger det store Amagercentre, hvor der er mere end 70 forskellige butikker. Det er et stort center, hvor man hurtigt kan bruge en hel dag inde, og er et godt sted for hele familien, da der er butikker for alle og enhver. Ligeledes er der forskellige spisesteder, så man også kan få noget at spise, når man har gået rundt derinde en hel dag.

Islands Brygge eller Bryggen, som den bliver omtalt i daglig tale for dem der bor der, er ligeledes en del af Amager. Det er bl.a. der, vores helt egen boksehelt og verdensmester Mikkel Kessler kommer fra, samt hans Søster Linse Kessler, som man kan følge på TV3 i Familien Fra Bryggen.

Islands Brygge er en bydel på den nordvestlige del af Amager, hvor der bor små 15.000 indbyggere.